Kedvezményezett neve: Green Drops Farm Kft.
Projekt címe: Green Drops Farm
Támogatás összege: 4 000 000 Ft
Támogatás intenzitása: 80%
A projekt kezdésének dátuma: 2019. július 30.
A projekt befejezésének dátuma: 2020. január 31.
Projekt azonosítószám: GINOP-2.1.5-15-I-0052/2019
A projekt célja és eredménye:

A projekt időszak a alatt a Green Drops Farm Kft. célja az volt, hogy olyan vertikális kialakítású innovatív hidropóniás berendezést készítsen el, amivel akár 30%-kal hatékonyabban lehet növényeket termelni, 90%-kal kevesebb víz felhasználásával, mint a hagyományos kertészkedés során. Továbbá, hogy minél több emberrel megismertesse a föld nélküli kertészkedés előnyeit és azokat a lehetőségeket amik ebben rejlenek.

A hidropóniás berendezést úgy alakítottuk ki, hogy szintenként 10 növényhellyel lehessen függőlegesen bővíteni, illetve hogy a növények elegendő tápanyagban és oxigénben dús vízhez jussanak, ezzel is segítve a megfelelő növekedésüket. A rendszer mind otthoni, mind ipari körülmények között használható és biztos társ a környezettudatos növénytermelésben.

Ezt bizonyítja az is, hogy berendezéseinket ma már használja étterem arra, hogy helyben termelt, friss növényekkel tudja kiszolgálni a vendégeit, óvoda, hogy a gyerekekkel megismertessen egy alternatív növénytermelési módszert és ezzel a szemléletüket is formálja, illetve kistermelő is, aki a megtermelt növényeket értékesíti tovább.