Blog bejegyzés

Debrecen ZÖLD utakon jár

Debrecen

Egy igazán példamutató közös projektbe kezdtünk Debrecen Önkormányzatával és a Future of Debrecennel, amelynek célja, hogy minél többen jussanak friss, tápanyagban dús növényekhez. Hogy hogyan valósul ez meg?

Felállítottunk 5 db 50 növényhelyes tornyot városszerte, amikről a munkavállalók, látogatók, diákok learathatják a kedvenc, friss növényeiket. Mi pedig cseréljük a már elfogyasztott zöldségeket. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a növények helyi, hidroponikus teremlőtől származnak, így nagyon rövid a szállítási út és idő, ezzel is támogatva a fenntartható és környezettudatos életmódot.

 

Íme a helyszínek:

 

Gönczy Pál Általános Iskola

A gyerekek kedvükre szedhetnek az ehető növényekből akár az ebéd mellé is. Hamar kiderült, hogy mekkora sikere van, ahogy azt az alábbi képek is mutatják:

 

IMG 5849

20220906 105638

Új Városháza

Ügyeket intézni is sokkal kellemesebb, ha szép a környezet és még finom és egészséges növényekhez is juthatunk közben, igaz? Ha ezentúl elintéznivalód akad az Új Városházán, mindenképp vegyél kóstolót! 🙂

IMG 5866 1

Nagyerdei Óvoda

Az ovisok, szülők, óvónők mind csemegézhetnek a finomságokból. Mindig nagyon örülünk, ha egészen kicsi korban találkozhatnak a gyerekek a növénytermesztés ezen formájával, hiszen a következő generáció körében nagy valószínűséggel már sokkal inkább elterjedtebb lesz ez a technológia.

IMG 5853 1

Méliusz Juhász Péter Könyvtár

Bízunk benne, hogy az olvasók számára még kellemesebb lesz az itt töltött idő, hiszen nem csak a környezet lett egy picit zöldebb, de bátran fogyaszthatnak a növényekből is.

IMG 5858

Agora office

Ez a szép irodaház semmiképp sem maradhatott ki, bízunk benne, hogy egyre több munkahelyen lesz hasonló kezdeményezés.

IMG 5864

Milyen előnyei vannak a zöldítésnek?

  • Javítja a mikroklímát
  • Tisztítja a levegőt
  • Segíti a globális felmelegedés elleni harcot
  • Jó hatással van a közérzetre, egészségre

 

Reméljük, hogy ez csak az első lépés és sok hasonló projekt követi még!