Blog bejegyzés

Hajdúsági EXPO: bemutatkozik a Green Drops Hidropónia

A korábbi akvapóniás rendszerek helyett 2016 augusztusába már halak nélkül érkeztünk Hajdúböszörménybe és egy önálló hidropóniás berendezést mutattunk be az expo látogatóinak.

Vajon ismerik-e a hajdúságban a föld nélküli növénytermesztést?  – leginkább erre a kérdésre kerestük a választ a Hajdúsági Expon. Szerettük volna megtudni, hogy mennyire ismert technológia az akvapóniás és hidropóniás termelés, milyen gyakran fogyasztanak halat, friss növényeket az emberek, ezért piackutatást végeztünk a rendezvény látogatóinak körében.

Ez volt egyébként az első olyan program, ahol az akvapóniás rendszer helyett a Green Drops Hidropóniát mutattunk be. Az akvakultúrás berendezésnek jóval nagyobb a tartálya, hiszen a benne élő halaknak megfelelő mennyiségű vízre és helyre van szükségük.  Ezzel szemben a halak nélküli hidropóniás rendszer tartályában csak tápoldatos víz van, így jóval kisebb tartály is elegendő.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy Hajdúböszörményben ezt az egyszerűbben használható, kevesebb helyet foglaló berendezést mutatjuk meg az innovatív növénytermesztés iránt érdeklődő látogatóknak. A piackutatás eredményeinek köszönhetően értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk. Kiderült, hogy bár kevesen ismerik a föld nélküli növénytermesztési módszereket, legtöbben fontosnak tartják az egészséges étkezést és szívesen használnának olyan újszerű és környezetbarát rendszert, mint a Green Drops Hidropónia.