Blog bejegyzés

Bemutatkoztunk a Hajdú-Bihari Naplóban és a Haon.hu oldalon is!

DSC1191 scaled

“A fiatal hallgató megmutatja, föld nélkül is lehet növényt termeszteni Debrecen belvárosában”  – ezzel a címmel jelent meg rólunk cikk Hajdú-Bihar megye legnagyobb napilapjában, a Hajdú-Bihari Naplóban , valamint az újság online felületén, a Haon.hu-n február 24-én.

DSC1191 scaled

Rácz Gréti,  a Green Drops Farm Kft. ügyvezetője nyilatkoztat a lap újságírójának. A technológia lényegét  az IKON étteremben létrehozott a lila LED-ekkel megvilágított üvegházban magyarázta el:

“Mivel a víz sokkal több ideig van a berendezésben, több oxigénnel érintkeznek a növények, ezáltal hatékonyabban is növekednek. Állandóan ugyanaz a 90 liter víz kering a rendszerben, ezáltal 90-95 százalékkal eredményesebben hasznosul, mint mondjuk egy kiskertnél.Míg a háztáji kiskertekben locsolás után a talaj a víz egy részét felszívja, a berendezésben egyáltalán nincs föld, így minden csepp a növényhez jut.”  – olvasható a cikkben.

A haon.hu újságírója úgy fogalmaz: “Nem is gondolnánk, hogy Debrecen belvárosában, a betonrengeteg között megbújva egy 12 négyzetméteres üvegházban hidropóniás berendezéssel, termőföld nélkül különféle növényeket termesztenek. Rácz Gréta, a 21 éves biológushallgató édesapjával, Rácz Sándorral álmodta meg, majd támogatók segítségével valósította meg a 7 szintes, toronyszerű berendezést. ”

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Fotók: Kovács Péter

DSC1178 scaled
DSC1189 1 scaled