Blog bejegyzés

Eper a panelban – A Népszavában jelent meg rólunk egy cikk!

“Tizenkét négyzetméteren több mint 500, télen-nyáron föld nélkül cseperedő, hétköznapi és különleges növénypalánta vegyesen. Erre képesek hazánk első komplex, újrahasznosítható műanyagból készült hidropóniás berendezései, amiket egy apa-lánya vállalkozás fejlesztett. Az eszközök forradalmasíthatják a növénytermesztést. A változásra szükség is lenne nem csak a bolygó, de az egészségünk érdekében is. ” – ezekkel a sorokkal kezdődik a Népszava február 16-i számában megjelent  cikk, amely online is elérhető, ha ide kattintasz. Kuslits Szonja, a Népszava újságírója  és Erdős Dénes fotóriporter Debrecenben, az IKON étteremben felállított növényházban látogatott meg bennünket.

Green Drops hidropónia

A cikkben olvashattok arról, honnan indultunk és a hobbink végül hogyan vált szenvedélyünkké és milyen lépések vezettek el bennünket ahhoz, hogy 2018-ban elindulhatott startup vállalkozásunk.

„A célunk, hogy megreformáljuk a hazai mezőgazdaságot. A berendezéssel akár 30 százalékkal hatékonyabb lehet a növénytermesz­tés. Vannak, akik úgy gondolják, csak a földben termesztett növények lehetnek finomak, tápanyagban gazdagok, de ez valójában a talaj minőségétől függ. Az akvapóniás vagy hidropóniás rendszerekben sem mindegy, hogy milyen és mennyi tápanyagot kapnak a növények” – idéznek csapatunk egyik alapítójától, fejlesztési szakemberünktől, Rácz Sándortól.

A Green Drops Farm Kft. fejlesztéséről szóló, Népszavában megjelent teljes cikket itt tudod elolvasni. 

1263478
hidropónia debrecen

Fotók: Népszava/Erdős Dénes