Blog bejegyzés

Hidropónia a Műegyetemen

Hidropónia a Műegyetemen

Ezentúl a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói és oktatói számára is elérhető a Green Drops Farm föld nélküli növénytermesztő torony friss és egészséges salátái és fűszernövényei.

Egy speciális LED növényvilágítási rendszerrel felszerelt hidropónikus berendezést állítottunk fel magyar felsőoktatás magas presztizsű intézményében.  A Budapesti Műszaki Egyetem – amelyet 1782-es alapítása óta sokan csak Műegyetemként ismernek – olyan legendás feltalálók alma mátere volt, mint Bánki Donát, Szilárd Leó, Kandó Kálmán és Gábor Dénes. A zseniális elmék nyomdokaiba lépve megtiszteltetés, hogy a BME falai között – a BME Z10-ben –  immár egy Green Drops Hidropónikus torony látja el friss élelmiszerrel az  egyetem polgárait.

Hidropónia a MűegyetemenA berendezés eredetileg a Tüzépker Kft. debreceni telephelyén állt, de a cég felajánlásaként egy időre felkerülhetett a fővárosba.

A BME Z10 Inkubációs Központ szakmailag támogatja egyes startupok, így a Green Drops Farm Kft. működését is: egyetem tehetségei – tanárok, kutatók – ötleteikkel járulnak hozzá ahhoz, hogy műszaki fejlesztéseink még eredményesebbek legyenek. Köszönjük az együttműködést!