Blog bejegyzés

Innovációs roadshow-n kapott főszerepet a Green Drops!

Innovációs Roadshow Debreceni Egyetem

A Startup Campus Innovációs Középiskolai Roadshow miskolci és debreceni állomásán is bemutatkozott a Green Drops Farm Kft.! Innovációról, ötletekről, startupperségről és hidropóniáról beszélgettünk az érdeklődő fiatalokkal.

A Startap Campus középiskolásoknak szóló országos roadshow-ján motivációs előadásokon biztatták a fiatalokat arra, hogy merjék megvalósítani az ötleteiket. Novemberben két helyszínen, a Miskolci Egyetemen és a Debreceni Egyetemen tartott rendezvényen is a Green Drosp Farm Kft. volt az a startup vállalkozás, amely mint inspiráló példa mutatkozhatott be a startupperség iránt érdeklődő kamaszoknak.

A program workshopján a középiskolások kipróbálhattak, milyen egy meglévő problémára új, innovatív megoldást találni. Ügyvezetőnk, Rácz Gréta szerint egyértelműen kiderült: ha van egy ötlet és erről a fiatalok elkezdenek beszélgetni, akkor akár egy óra alatt egy félkész startupot össze lehet hozni. Egy középiskolás akár egy telefonnal vagy laptop segítségével megalkothat egy innovatív ötletet. Ezért Gréti is arra bíztatta a diákokat, hogy merjenek vállalkozni.

A cikk a képgaléria után folytatódik!

A GreenDrops Hidropónia története is onnan indult, hogy Gréti középiskolásként egy őt érdeklő problémára megoldást keresett. A roadhow-n résztvevő dákoknak beszélt arról, hogyan lett az ötletéből startup vállalkozás és miként jutott el oda, hogy a  Green Drops Farm Kft. nevéhez kötődik hazánk első egyedi fejlesztésű, komplex hidropóniás berendezése.

A jelenlegi középiskolás generáció tagjai életük során várhatóan már egészen más munkaerőpiaci kihívásokkal fognak szembesülni, mint a szüleik. Fel kell készülniük a hirtelen változásokra, az elvárások átalakulására, a szükséges készségek módosulására, de a digitalizáció és a robotika terjedésével akár többszöri karrierváltásra is. A 14-18 éves fiataloknak éppen ezért rendkívül nagy előnyt jelenthet az, ha már ebben az életkorban megismerik az innováció, a kreatív hozzáállás, a projektszemlélet és az önálló gondolkodás világát.

A Startup Campus éppen ezért új programjával arra vállalkozott, hogy a saját innovatív ötlet továbbfejlesztésén keresztül a jövőbeni vállalkozói lét gondolatát megismertessék a fiatalokkal már a középiskolás éveik alatt.

A roadshow eseményeinek kiemelt célja az is, hogy a résztvevőkhöz eljuttassák az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny hírét és ösztönözzék a résztvevőket a jelentkezésre.

76189804 2521903758067099 5270192525963952128 o

A Green Drops történetében ez a megmérettetés volt az első igazán jelentős verseny, még 2014-ben. Ezüstéremmel, rengeteg elismeréssel és tapasztalattal tértünk haza, az erről szóló cikk itt olvasható.  Most, 2019-ben pedig Gréta már startup vállalkozóként biztatja a középiskolásokat, hogy induljanak a versenyen és váltsák valóra ötletüket.

Fotó: Draskovics Ádám