Kőzetgyapotban fejlődő palánták – VIDEÓVAL!

kozetgyapotban fejlodo palantak 2

Kísérleti kutatóbázisunkon speciális LED lámpákkal világítjuk meg a fejlődő palántákat, sőt már az öntözés automatizálására készülünk. Még zárt térben is szépen növekednek, egészségesek a palánták. Minden szükséges tápanyagot megkapnak, amire szükségük van és nincsenek kitéve a szélsőséges időjárásnak sem. Jól érzik magukat a kőzetgyapotban.

Fontos, hogy a hidropónikus rendszerbe földlabdás palántákat nem szabad ültetni, helyette a termeszteni kívánt növények „táptalaja” egy speciális mezőgazdasági kőzetgyapot. Ez a természetes ültetőközeg kiválóan alkalmas a csíráztatáshoz és tökéletes a hidropóniához, mivel semleges, egyszerűen használható és steril.

A kőzetgyapotban nincsenek olyan szennyeződések, gyomnövények, mint amik talajban előfordulnak, így a hidropónikus termelésnél már a csírázástól kezdve tudunk arról gondoskodni, hogy a növények egészségesek legyenek.

Nézd meg videónkat, ebben Rácz Gréta hidropónia szakértő, a Green Drops Farm alapító-ügyvezetője mutatja be palántanevelő részlegünket.