Blog bejegyzés

Játékos ismerkedés a Green Drops Hidropóniával

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartalmas kikapcsolódást nyújtott a Science Expedition, amelyet október 19-én tartottak a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban. A tudományos kalandokkal teli napon mi is ott voltunk és megmutattuk a Green Drops Hidropónia titkait.

A National Instruments, valamint a Virtuális Műszerezésért Alapítvány által szervezett program a tudományos felfedezések világába kalauzolta el a látogatókat. A gyerekek az általuk választott expedíció felfedezésével betekintést kaptak napjaink legjelentősebb mérnöki, környezetvédelmi és űrkutatási kihívásaiba, sőt kipróbálhatták, hogyan oldhatják meg azokat játékos módon.

A Green Drops Hidropóniás berendezés fejlesztésében a National Instruments a kezdetektől a segítségünkre volt, a rendezvényre pedig azért hívtak meg bennünket, hogy mutassuk be a rendszerünket, amelyhez NI-os termékeket is használtunk.

Nézd meg a programról készült videónkat

A fiataloknak és a játékos kedvű felnőtteknek egy korábbi prototípuson szemléltettük, hogyan lehetséges víztakarékosan, földmentesen, mindössze egy négyzetméteren friss és egészséges növényeket termeszteni. A gyerekek egyebek mellett kipróbálhatták a vízminőség ellenőrzését, így interaktív módon kerültek közelebb a környezetvédelemhez és a környezetbarát növénytermesztéshez.

Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generációval megismertessük a fenntarthatóság és a környezettudatosság fogalmát, továbbá felkeltsük az érdeklődésüket az egészséges táplálkozás, illetve a városi kertészet iránt. Az Agóra Tudományos Élményközpontban tartott rendezvényen örömmel láttuk, hogy a gyerkőcök mennyire nyitottak a természettudományok és az innovatív növénytermesztési megoldások iránt.