Helyek, ahol használni tudod a berendezést

A Green Drops Farm hidropónikus tornyainak hatalmas előnye, hogy nagyon kis helyen elférnek, köszönhetően a vertikális, toronyszerű kialakításuknak. Föld nélküli növénytermesztő rendszereink mindössze 1 négyzetméteren elférnek, így szinte bárhol elhelyezhetők. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány tippet!

helyek ahol hasznalhatod 09
helyek ahol hasznalhatod 11

A toronyszerű kialakítás teszi lehetővé, hogy kis helyen is sok növényt termesszetek. Direkt úgy alkottuk meg a berendezést, hogy a városi kertészek is könnyen, egyszerűen tudják használni!

Első lépésként keressetek egy olyan vízszintes helyet, amely legalább 1 négyzetméter alapterületű és van a közelben áramellátás. Ez lehet akár a szabadban, vagy akár zárt térben is, de mutatunk néhány példát!

Kertes ház teraszán vagy akár a kertben is ideális.

helyek ahol hasznalhatod 07

Díszburkolaton, mint ebben a közösségi kertben.

helyek ahol hasznalhatod 08

Egy nagyobb erkélyen, egy iroda kertjében, sőt akár az épületek tetején is használható.

Sőt, egy kerti tó mellett is, mint a Tüzépkert Kft-nél, ahol így akvapóniássá bővítettük a rendszert.

helyek ahol hasznalhatod 06

Mivel a torony könnyen mozgatható, ezért bármikor bevihetitek zárt helyre is, ha van rá lehetőségetek, de egyből beltérben is felállíthatjátok a tornyot.

Ha van pl. egy nagy konyhátok, vagy egy nagyobb nappalitok, akkor ezeken a helyeken a Green Drops berendezés praktikus dísze lehet a lakásnak.

Figyeljetek arra, hogy ablakhoz közel, világos, napsütéses helyet válasszatok. Jelenleg 2, 5, 7 és 10 szintes szettek közül tudtok választani, így igazából a helyiség magassága és az igényeitek szabhatnak határt annak, hogy mekkora berendezést használtok.

A debreceni Szivárvány Óvodában például egy 5 szintes berendezést használnak a gyerekek. Ők az ovi folyosóján állították fel a rendszert.

helyek ahol hasznalhatod 04
helyek ahol hasznalhatod 05

Ezzel az új korszakos növénytermesztő toronnyal egyébként szinte bárhol kialakíthattok konyhakertet – pl. irodában, iskolában – , csak a fantáziátokra van bízva, hol szeretnétek hidropónikus módon növényeket termeszteni.

Ha csak szabad térben tudjátok használni, és télre nem tudjátok hol elhelyezni a rendszert, akkor sem kell lemondanotok a friss növényekről! Ha van egy kicsit több helyetek, akkor üvegház vagy polikarbonát ház építhető a berendezés köré, valamint speciális LED világítással itt  a hideg hónapokban is tudtok termeli.

Nézzétek! A debreceni IKON étterem hátsó udvarán is ilyen spéci téliesítéssel oldottuk meg, hogy egész évben friss saláták és fűszernövények álljanak a séfek rendelkezésére.

helyek ahol hasznalhatod 03
helyek ahol hasznalhatod 01
helyek ahol hasznalhatod 02

Webshopunkban már elérhetők azok a különleges LED lámpák, amelyekkel télen is tudtok friss növényeket termeszteni.

Ha van ötletetek, hogy ti hol használnátok a berendezést, írjátok meg nekünk! Ha kérdésetek lenne, küldjétek el e-mailben az info@greendropsfarm.hu címre vagy Facebook oldalunkra. Ha szeretnétek még többet tudni a föld nélküli növénytermesztésről, akkor nézzetek szét YouTube csatornánkon a videók között.

Sikeres városi kertészkedést kívánunk!

Nézd meg a videót is, amiben megmutatjuk, hol állíthatod fel a Green Drops tornyot!