Vermikulit – egy remek anyag, ami segíti a csírázást

vermikulit

A palántanevelés során a csillogó, szemcsés anyaggal remekül lehet javítani a termőközeg vízmegtartó képességét. Így könnyebb és gyorsabb csírázást érhetsz el.

Mi a vermikulit?

A vermikulit természetes eredetű szilikát-ásvány. Kibányászott sziklákból nyerik ki, apróra őrlik, majd magas hőmérsékletre hevítik, így hozzák létre a könnyű, szemcsés anyagot. Az apró, kőszerű pelyhek nagyon jó nedvszívó tulajdonsággal bírnak. Amikor víz éri őket, akkor megdagadnak, mivel a térfogatuk három-négyszeresét is képesek beszívni. A vermikulitot előszeretettel használják kertészetben és virágkertészetben, kiemelt szerepe van a hidropónikus termelésben is.

Mire jó a hidropónikus termelés során?

A vermikulit nagyszerűen javítja a termőközeg vízmegtartó képességét, ez a hidropónikus termelésben használt kőzetgyapot esetében is igaz. A palántanevelés során kell használni, mert létfontosságú a könnyű és gyors csírázásban. Amikor a magokat elvetjük az átnedvesített, tápoldatos kőzetgyapot kockákba, akkor a felszínüket vékonyan meg kell szórni vermikulittal. Mivel könnyű és megtartja a vizet, amellett, hogy megakadályozza a magok kiszáradását, gyors és kifogástalan csírázást tesz lehetővé. Nekünk is nagyon jó tapasztalataink vannak vele, használatát pedig elengedhetetlennek tartjuk a sikeres termeléshez, ezért a 2, 5, 7 és 10 szintes Green Drops Farm növénytermesztő berendezéseket induló készlettel is választhatod, mely tartalmaz 1 csomag vermiculitot.

vermiculitvermvermikulit 2