Blog bejegyzés

Imádták a föld nélküli növénytermesztést a Farmer Expón!

farmer expó

Nagy sikere volt a föld nélküli növénytermesztésnek és a Green Drops Farm díjnyertes berendezéseinek Kelet-Magyarország legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán, a 29. Farmer Expón.

Az agrárium színe-java gyűlt össze a debreceni seregszemlén, amely a nagyközönség számára is évtizedek óta az egyik legjobban várt nyári esemény. A programot idén augusztus 18-21. között rendezték meg a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

Nagy István agrárminiszter az expó megnyitóján egyebek mellett arról beszélt, hogy a magyar agrárium minden idők legszárazabb tavaszán van túl, közel 300 ezer hektárnyi területet ért aszálykár. Szavai alátámasztják azt, amit mi is vallunk: a növénytermesztésben olyan intelligens megoldásokra van szükség, amelyek nem teszik ki a termést az időjárás viszontagságainak. Ez az egyik nagy előnye a Green Drops Farm Kft. növénytermelő berendezésének: aki ezt használja, nem vállal kockázatot, hanem biztos termésre számíthat függetlenül az időjárás alakulásától.

Fejlesztésünkkel első alkalommal vettünk részt a Farmer Expón és bár bíztunk benne, hogy standunk vonzó lesz a látogatók számára, őszintén megdöbbentünk azon, milyen intenzív volt az érdeklődés a hidropónia iránt.

A mezőgazdasági szakemberek és a nagyközönség is nyitottan állt a föld nélküli növénytermesztéshez, mások mellett például a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, és Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának munkatársai.

Örömmel tapasztaltuk, hogy folyamatosan érkeztek hozzánk a kíváncsi vendégek, sőt gyakran konkrét tömeg volt a Green Drops Farm standjánál. A látogatóknak bemutattuk, hogyan lehet az innovatív hidropóniás tornyokkal föld nélkül is friss, egészséges növényeket termelni,  testközelből ismerkedhettek meg a hidropónia előnyeivel, valamint azzal a gazdag és változatos növénykínálattal, amely díjnyertes berendezésünkkel könnyedén megtermelhető.

Standunkon mindhárom általunk fejlesztett hidropóniás szettünket kiállítottuk: a legkisebb 5 szintes, a közepes 7 szintes, és a legnagyobb 10 szintes termelő tornyokat.

A Farmer Expón debütált speciális növényvilágítási rendszerünk. Már korábban is sokan feltették nekünk a kérdést: lehet-e télen, valamint zárt térben, kevesebb természetes fény mellett használni a berendezést? A megoldást innovatív világítási rendszerünk jelenti, amelynek használatával nem kell lemondani a friss termésről a hideg, fagyos hónapokban sem, sőt akkor sem, ha egy kevésbé napsütéses helyiségben használjuk a hidropóniás berendezést. A különleges fényforrás alkalmazásával egész évben lehet salátaféléket, leveles zöldségeket termelni akár egy szobában, megfelelő téliesítéssel pedig egy erkélyen, teraszon is.

Az újdonság mellett egy kis meglepetéssel is készültünk: ajándékokkal vártunk mindenkit, akit érdekelt a föld nélküli növénytermesztés. Szerencsekerekünket stílusosan az egyik hidropóniás berendezésünk legfelső szintjéből alakítottuk ki, a gyerekek és felnőttek pedig egyaránt lelkesen pörgették meg a kereket. Matricát, hűtőmágnest valamint hidropóniás eljárással termelt növényeket lehetett nyerni: bazsalikomot, orvosi vizitormát, kakukkfüvet, petrezselymet, salátaféléket stb. Ezeket a növényeket föld nélküli is meg lehet termelni, sőt kifejezetten jól érzik magukat vizes közegben. Az expo végén fődíjainkat is kisorsoltuk azok között, akik feliratkoztak hírlevelünkre: pólókat és egy mini aeropóniás rendszert, amely szintén cégünk fejlesztése.

Köszönjük mindazoknak, akik ellátogattak standunkhoz a Farmer Expón, élmény volt számunkra, hogy sokakkal megismertethettük a hidropóniát, ezt a csodálatos önellátó, fenntartható és környezettudatos termelési technológiát. Imádtuk, hogy milyen jókat beszélgettünk, tanácsot adhattunk, vagy éppen tőletek hallottunk remek ötleteket. Csodás érzés, hogy egyre többen szeretnének egészségesen élni, saját maguk megtermelni élelmiszereiket és ennek érdekében olyan alternatív termelési módot választanak, mint a Green Drops Farm Kft. föld nélküli növénytermesztő berendezései.