Blog bejegyzés

Páratlan Debreceni Páros lettünk!

Páratlan Debreceni Páros lettünk!

Milyen érzés egy édesapának, hogy a 22 éves lánya a főnöke? Mennyire fogadja el a család, hogy föld nélküli növénytermesztéssel foglalkozunk? Szülő és gyermeke, hogyan épít közös üzletet? – kiderül az Alföld TV műsorából.

Tóth Edina szerkesztő-műsorvezető meghívására vettünk részt az Alföld Televízió népszerű Páratlan Debreceni Párosok című műsorában. A YouTube csatornánkra már készítettünk nektek videókat, de ez volt az első igazi televíziós felvételünk, úgyhogy egy ici-picit izgultunk, de végül egy nagyon jó hangulatú beszélgetésben volt részünk. Felidéztük a kezdeteket, amikor 9 évvel ezelőtt mi magunk is egy tv-műsorban lettünk figyelmesek az akvapóniás növénytermesztésre és eldöntöttük: ezt bizony nekünk is ki kell próbálni. Mesélünk arról, hogy milyen út vezetett oda, hogy 2019-ben mi ketten, apa és lánya, Rácz Sándor és Rácz Gréti megalapítottuk a Green Drops Farm startup vállalkozást?

A műsorban hallhattok arról is, hogy mivel különböző korosztály vagyunk, más-más kompetenciáink vannak, de éppen ez tesz bennünket páratlan párossá. Sándor tapasztalata és Gréti fiatalos lendülete sikerünk egyik kulcsa. A közös munkának számos előnye és persze néhány hátránya is akad: ahhoz például nagy önmegtartóztatás kell, hogy a vasárnapi családi ebédnél ne az üzletről beszéljünk.

Olyan kulisszatitkokat is elárulunk, hogy bizony a mezővárosi rokonság régebben el sem tudta képzelni, miként lehet föld nélkül növényeket termelni, de ma már a nagymama is örömmel fogyasztja a hidropónikus rendszerben termelt salátát.

Még több érdekességért nézzétek meg a műsort.